Ebeltoft DaghøjskoleFøtex EbeltoftMurer- og Entreprenørfirma Jens KvistMols VandEgsmark Strand-Logi - VandkærsholmPlusIceLanghoff og JuulKvickly EbeltoftKKT - Skilte og Tryksager

Udstillingen kan ses 12.06.2021 - 24.04.2022

Glaskunst i absolut verdensklasse!

Det er, hvad der venter årets sommergæster på Glasmuseet Ebeltoft, når museet lørdag 12. juni åbner dørene til særudstillingen ’MAESTRO – Lino Tagliapietra, verdens bedste glasblæser’ med fortryllende værker skabt af mesteren over alle mestre.

Det bliver ikke større end den verdensberømte italienske glaskunstner, Lino Tagliapietra. Han er en levende legende i den internationale glasverden - beundret som glasblæser, som historisk figur og som kunstner, og omtales gerne blot som ’Il Maestro’ - Mesteren. Han fylder 87 i år og er fortsat i fuld vigør. At Glasmuseet Ebeltoft er lykkedes med at få en stor særudstilling på plads med mesterens værker er et scoop og udstillingen er et ’must see’ for alle! 

Lino Tagliapietra har arbejdet med glas hele sit liv. Han er født og opvokset på den legendariske ’glasø’ Murano i Venedigs lagune, som var epicentret for europæisk glasfremstilling i århundreder. Her blev de krævende venetianske teknikker overleveret fra mester til lærling helt frem til i dag. Den unge Lino kom i mesterlære som 11-årig og blev allerede som 21-årig udnævnt til ’Maestro Vetraio’ - glasmester. Herefter arbejdede han for en række anerkendte glasværksteder på Murano, før han i 1989 valgte at koncentrere sig fuldt ud om sit arbejde som uafhængig kunstner. I dag er han berømt verden over for at forene tradition og ypperligt håndværk med kreativitet, personlighed og et nutidigt, kunstnerisk udtryk.

Udstillingen på Glasmuseet Ebeltoft vil bestå af et stort udvalg af Lino Tagliapietras betydeligste værker, heriblandt en serie helt nye arbejder, som aldrig har været vist før.

Udstillingen er kurateret i samarbejde med glaskunstner Tobias Møhl.

Dette site bruger Cookies. Hvis du klikker "Fortsæt" accepterer du dette.
Læs mere om brug af cookies og vores privatlivspolitik her...